CMSF

Carcinoma basocel·lular i cirurgia de mohs

Tornar

El Carcinoma Basocel·lular és el tumor maligne cutani més freqüent. Típicament apareix a la cara, especialment al nas.

Tot i que és un tumor que no fa metàstasis a nivell local pot ser molt mutilant i per tant precisa tractament. Clàssicament el tractament es realitzava amb una exèresis quirúrgica amb marges de 0.5 cm. Com aquestes intervencions originaven defectes facials difícils de corregir es va desenvolupar una tècnica per a realitzar la mínima cicatriu possible però assegurant l’extirpació completa del tumor. Aquesta tècnica és la cirurgia microgràfica de Mohs. Aquesta cirurgia es realitza de manera ambulatòria amb anestèsia local. Durant la cirurgia el tumor és extirpat i, a continuació, s’extirpen totes les vores per a fer un mapa de la zona i poder determinar en cas que quedin restes de carcinoma a quina localització exacte es troben. Això es realitza de manera consecutiva i permet anar extirpant el tumor sense extirpar el teixit sa del voltant. Finalment es tenca el defecte.

Actualment la cirurgia microgràfica de Mohs es considera la tècnica d’elecció en el Carcinoma Basocel·lular localitzats al nas, parpelles i orelles.

Si vostè ha estat diagnosticat d’un Carcinoma Basocel·lular el seu dermatòleg serà l’encarregat de realitzar-li aquesta tècnica o derivar-lo a un dermatòleg que li pugui realitzar.

 

Dr. Emili Masferrer i Niubò

AMCRISME SL (CENTRE MÈDIC SANT FELIU) únicament utilitza cookies que permeten el funcionament i la prestació dels serveis oferts a la pàgina web i que en cap cas tracten dades de connexió i/o dels dispositius per finalitats estadístiques ni capten hàbits de navegació per finalitats publicitàries. OK | + info